13.9.10

city fantasy

Van 1 september tot 31 oktober 2010
China - Shanghai - Jing An Sculpture Park
met o.a. Jan Fabre, Wim Delvoye, Arne Quinze en The Leroy Brothers


Shanghai's grootste stedelijk beeldenpark bevindt zich in het stadscentrum (Jing An District) en wil de Chinese bevolking vertrouwd maken met wat de hedendaagse kunst te bieden heeft.
Daarvoor werden over de gehele wereld een 40-tal kunstenaars geselecteerd door een team onder leiding van de toonaangevende Chinese curator Huang Du. Naast Amerikanen als Jim Dine en Lawrence Wiener, de Fransman Arman en enkele Chinese zwaargewichten als de Luo Brothers, Yue Minjun of Chen Wen Ling werden ook vijf Belgische kunstenaars weerhouden.
Jan Fabre met o.a. 'De man die de wolken meet', Wim Delvoye met 'Caterpillar', Folon met 'l'Envol' en Arne Quinze met een monumentale cityscapeconstructie 'Red Beacon'. Ook de opkomende Gentse kunstenaars The Leroy Brothers werden geselecteerd. Ze presenteren er hun laatste werk 'Lernaean Storchion or the Ostrich of Lernae', een negenkoppige bronzen struisvogel in wit porseleinlak. De impressionante vogel steekt zijn kop in het zand (allusie naar Europa). Enkele meters verder, en op verschillende plaatsen in Shanghai, komen zijn negen koppen opnieuw te voorschijn (de hergeboorte).

www.jisp.cn

No comments:

Post a Comment